Aandachtspunten

Geplaatst op: 31-03-2014

Tot op de dag worden er ontzettend veel product aangeboden. Van speelgoed tot kleding en van auto's tot wasmachines. Alles wordt online gezet bij een website die tweedehands producten verkoopt. Vele consumenten vertrouwen niet altijd de producten die online worden aangeboden. Ze zijn immers al gebruikt door andere consumenten, en hoe zij hier mee om zijn gegaan is voor u niet bekend. U moet de consument dus vertrouwen op zijn woord, maar dat is natuurlijk gevaarlijk. Uw betaling kan namelijk oplopen naarmate het product meer waarde kent. Om u te helpen bij uw keuze benoemen we een aantal factoren die belangrijk zijn bij de aankoop van tweedehands producten.

Waar kunt u op letten bij de aankoop van tweedehands auto's

Elke dag worden er weer honderden auto´s online gezet door particulieren. Deze worden door het grote aanbod vaak voor een gunstige prijs online gezet. Het blijft natuurlijk altijd een risicovolle aankoop, want u weet niet wat er in het verleden met de auto is gebeurt. Tevens kan een auto beschikken over een flink aantal mankementen die u op het blote oog niet eens waar kan nemen. Daarom is het handig om bij het bezichtigen te letten op de volgende criteria. Allereerst is het handig om met twee personen te gaan, want die zien natuurlijk meer dan 1. Het starten van de auto zegt al veel veel. Let hierbij op de temperatuur van de motor, de uitlaatgassen  en de accu. Daarnaast kunt u gemakkelijk de auto checken op blikwerk, deuken of krassen. Deze bepalen de huidige status van de auto. Check hierbij meteen het profiel van de banden. De verlichting is ook erg belangrijk, check alle standen. Vraag ook altijd om een proefrit te maken om te bekijken hoe die rijdt. Een andere belangrijke tip is het vragen om de desbetreffende formulieren.

Waar kunt u op letten bij de aankoop van kleding

Het kopen van tweedehands kleding is altijd gevaarlijk, want het model hiervan is niet altijd af te lezen aan het kledingstuk. Het passen van de kleding is daarom altijd erg belangrijk. Dat is echter wel moeilijk wanneer een persoon van wie u wilt kopen 100 km van u vandaan woont. Daarnaast kunt u een product kopen op vertrouwen. Dit is niet altijd een verstandige keuze, want slecht naaiwerk is bijvoorbeeld niet altijd goed te zien op een foto.  Om die reden is het altijd fijn wanneer een foto is genomen door een kwalitatief goede camera. Het is dan goed mogelijk om in te zoomen en het gehele kledingstuk te inspecteren. Hiermee voorkomt u dat er een product stuk is. Een andere manier van de maat controleren is om te vragen hoe groot en breed de persoon was van wie het kledingstuk was, en dan vergelijken met diegene die het product wil kopen. Op die manier voorkomt u een echte miskoop.