Veiligheid tips

Geplaatst op: 31-03-2014

Het kopen en en verkopen van tweedehands producten is natuurlijk ontzettend leuk om te doen. Het bespaart  u kosten en het kan u ook een aardig zakcentje opleveren. Het is ook goed mogelijk om het vertrouwen in een product te vergroten wanneer u rekening houdt met een aantal belangrijke criteria. Naast het bezichtigen en het vele onderlinge contact kunt u ook letten op een aantal belangrijke criteria op de aanbiederssites zelf.

Hoe voorkomt u oplichting op een tweedehandswebsite

Er zijn een aantal belangrijke manieren om de echtheid van een advertentie te checken. Als eerste tip willen we u meegeven Engelse advertenties te wantrouwen. Deze bevatten schreeuwerige teksten en vaak ook gebrekkig Engels. Een andere manier waaruit blijkt dat een advertentie nep is, is een te lage prijs. Vaak wordt dit toegepast bij elektronica. Wanneer u denkt dat een prijs te laag is voor een product, en het te mooi is om waar te zijn? Dan is vaak geen echte advertentie. Tevens raden we u aan om niet te dure producten te kopen. Hierdoor voorkomt u dat u teleurgesteld wordt. Wanneer een adverteerder grote aantallen aanbiedt van een product is dit vaak een een oplichter of het gaat vaak om gestolen goederen. Dat is uit eerder onderzoek bewezen. Om de bovenstaande oplichtingen te voorkomen moet u vragen om zoveel mogelijk informatie, kan de verkoper deze niet geven? Dan is het beter om van de koop afstand te doen.

Het waarderingssysteem

Tweedehandswebsites gaan oplichters tegen door het waarderingssysteem. Hiermee kunt u als koper een verkoper beoordelen op de service en het product dat u ontvangen hebt. Daarnaast kunt u ook nog de nodige reviews plaatsen. Ze werken vaak met een puntensysteem. Hierbij ziet u zowel de positieve punten als de negatieve punten. Zelfs wanneer een verkoper onjuist heeft gehandeld tijdens een verkoop, staat dit dus duidelijk aangegeven.