Vergelijk websites

Geplaatst op: 31-03-2014

Een product wordt vaak niet alleen aangeboden bij een winkel of een website tegen een vaste prijs. Deze verschillen vaak niet alleen qua prijs, maar ook qua verschillende aankoopfactoren als leveringsvoorwaarden of retouneervoorwaarden. Het is om die reden dan ook erg belangrijk om deze aanbieders te vergelijken op de eerdergenoemde criteria. Het is wel erg veel werk om iedere website op te zoeken die het product aanbiedt en de prijzen die diegenen hanteert. In plaats daarvan  kunt u gemakkelijk een vergelijkingssite bezoeken. Deze websites verzamelen informatie van diverse aanbieders van een product, en vergelijken deze vervolgens in een overzicht met daarbij de desbetreffende prijs, de beschikbare maten en eventuele leveringskosten. Voorbeelden van vergelijkingssites zijn bv de vakantiehuizen atlas en het winterbanden velgen aanbiedingen portaal.

Hoe werkt een vergelijkingssite

Er zijn via zoekmachines diverse vergelijkingssites te vinden. U kunt op de website zelf zoeken op zowel productgroepen als op de naam van een product. Vaak zijn er ook al een aantal trefwoorden gegeven die veel gebruikt worden door bezoekers. De zoekresultaten kunt u vaak nog filtreren door middel van verschillende categorieën, maar ook kunt u de prijs invoeren hoeveel u wilt besteden aan een product. Let wel op dat de resultaten niet op prijsvolgorde staan. Dit kunt  u echter wel instellen aan de sorteer criteria. Wanneer u een interessant  product vind kunt u door middel van een link worden doorgezet naar de aanbieder hiervan.

Voordelen van vergelijkingssites

Het voordeel van een vergelijkingssite is dat een bezoeker niet meer verschillende websites hoeft te doorzoeken  naar de goedkoopste versie van een product. Bij een vergelijkingssite staan  alle resultaten van dit product online met daarbij de prijs. Hierdoor hoeft u niet meer urenlang te zoeken naar de goedkoopste versie van het product. Daarnaast kunt u ook reviews zien van de producten die door andere gebruikers zijn ingevoerd.