Website tips

Geplaatst op: 31-03-2014

Er zijn verschillende tweedehands websites die producten aanbieden namens andere mensen. De kwaliteit van producten die mensen aanbieden en de prijs hiervan is natuurlijk gelijk binnen al deze sites. Wel zijn er uiteraard een aantal verschillende belangrijke criteria die iedere website van de ander onderscheid. Hieronder vind u enkele aanbieders op de markt van van tweedehands artikelen.

Marktplaats.nl

Het principe van Marktplaats is vrij simpel. Iedereen kan een advertentie plaatsen op Marktplaats in een desbetreffende categorie. Ook is de website voor iedereen makkelijk zichtbaar en toegankelijk. De mogelijkheden op Marktplaats zijn vrij gevarieerd. U kunt namelijk uw product plaatsen op de website tegen een bepaalde prijs. Deze prijs kunt u ook laten bepalen door bijvoorbeeld door bezoekers te laten bieden of door een minimum af te spreken. Daarnaast kunt u op Marktplaats als adverteerder ook direct zien hoevaak jouw advertentie is bekeken. Om een product te zoeken dat bij u past, kunt u zowel op trefwoorden zoeken binnen de desbetreffende groep, maar u kunt ook afstand zoeken. Dit is een handige tool omdat het verzenden van producten hierin kan worden tegengegaan.

Tweedenhands.nl

Een zelfde principe wordt gehanteerd door tweedehands.nl. Het is gemakkelijk een advertentie te plaatsen op tweedehands.nl. Er zijn veel categorieën waarin een bezoekers een advertentie kan plaatsen. Tweedehands.nl maakt gebruik van statistieken op de homepage. Zo kunt u zien dat de sites per dag ongeveer 720.000 bezoekers per dag de site bezoeken, dat er gemiddeld rond  de 14.000 bezoekers nu online zijn en dat er ongeveer 4 miljoen advertenties online staan. Deze cijfers tonen de grootte van de site. Het plaatsen van een advertentie zelf is geen uitdaging. U kunt namelijk gemakkelijk een categorie kiezen die vervolgens weer onderverdeeld wordt in andere categorieën. Zo komt u als bezoekers sneller tot het product waarnaar u op zoek bent.

Speuders.nl

Een site als speuders.nl is een kwalitatief goede site die bezoekers graag wilt overtuigen van het feit dat zij net zo goed zijn als Marktplaats. Dit kunt u opmaken door de afbeelding die zij op hun website hebben staan met daarbij de tarieven die zij hanteren en de tarieven die Marktplaats hanteert. Hierbij zijn de tarieven toch duidelijk in het voordeel van speurders. Achter de schermen zit het dus goed in elkaar bij Speurders. Het plaatsen van een advertentie is ook gemakkelijk op de website. Een goed overzicht van categorieën die goed onderverdeeld wordt. Kortom: Speuders.nl ziet er zeker uit als een betrouwbare tweedehands webshop.